De Bosmolen

De Bosmolen (1565) is de eerste molen die de stichting heeft verworven. Dat gebeurde in 1988.
Als molenaar is Peter Heere aangesteld; hij was al jaren actief bij de Molenvereniging, de voorganger van de Molenstichting.
Peter bouwde de Bosmolen van de grond af weer op; de molen is weer als vanouds.
Op alle details is gelet: een originele molenkeuken met de juiste kleuren en betegeling in de schouw;  een mooie gietijzeren kachel, geklampte deuren, en op het zuiden een mooie kamer.
Aan de eiken keukentafel is het goed toeven. Liefde voor ons erfgoed en voor de Egmonderpolder zijn af te lezen aan de Bosmolen.

Op afspraak kunt u de molen bezoeken.

Klik hier voor meer informatie over de Bosmolen(u komt dan op de website van de Molendatabase.nl)

Molenaar: Peter Heere
Hoeverweg 35