Sponsoring

Onze molens vormen een niet te evenaren toonbeeld voor Alkmaar en omgeving als grootste molenstad van Noord Holland. Met trots wordt vaak gesproken over de ouderwetse degelijkheid en betrouwbaarheid die hier van uit straalt op het bedrijfsleven in de regio.
Het hoeft geen uitgebreid betoog dat het onderhoud en de instandhouding van onze molens veel geld kost. Daarvoor kunnen wij niet buiten de steun van donateurs en sponsors.

Onderhoud

Na afsluiting van het succesvolle rietdekproject in 2017 bij drie van onze vier molens aan de Molenkade te Alkmaar, dient zich het volgende restauratieproject alweer aan. Na zo’n 60 jaar trouwe dienst moeten de stalen roeden van de wiekenkruisen van de molens B, D en E worden vervangen. Bij doormeting is gebleken dat deze de komende jaren aan vervanging toe zijn. Een tijdige aanpak is noodzakelijk om ongelukken te voorkomen zoals onlangs bij de Geestmolen in Alkmaar en Ondermolen G in de Schermer nog is gebleken.

Inmiddels is opdracht verleend aan de molenmaker Fa. J. Th. Poland & Zn te Oterleek en roedenfabrikant Vaags Molenwerken om de z.g. potroeden in productie te nemen en aan te brengen. Helaas moest door leveringsproblemen de geplande uitvoering in 2021 worden doorgeschoven naar september 2022.

De totale restauratiekosten voor deze drie molens komen op plm.€ 225.000,– Daarvan wordt een groot deel gedekt door subsidie van de Provincie Noord Holland. Ook de vereniging De Hollandse Molen verleent via het Molenfonds een belangrijke subsidie. Evenals het Prins Bernard Cultuurfonds, het Hendrik Mullerfonds, gemeente Alkmaar en overige sponsors die met hun logo op onze website staan vermeld.

Na afronding van dit project hebben onze vier molens aan de Molenkade/Hoornsevaart de komende 60 jaar weer volop de wind in de zeilen!

Onze veel bezochte website biedt u alle mogelijkheden om u als sponsor van onze molens te profileren en uw bedrijf met logo te presenteren.

Geïnteresseerd? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Sponsors MSA 2021